merve Admin
| Konu: Şiirler Perş. Kas. 27, 2008 10:30 pm | |
| CENNET ÇİÇEKLERİME
Dalım, tomurcuğum, çiçeğim Ümidim, arzum, geleceğim Hüznüm, sevincim, tüm hayallerim Benim canım Cennet çiçeklerim
Bu sevda sizlerle başladı onbeş yıl önce Gönlümde güller açtı, sizleri görünce Hele O Resulden emanet olduğunu bilince Unuttum kendimi, oldum hep sizlerle
Okul sizsiz bomboş, olmuş virane Sokaklar öksüz olmuş bir garip Ya gönlüm, evet gönlüm, ne yapar sizsiz Razıyım sizlerden cennet çiçeklerim.
Bazen ben çiçek, sizler bir arı Bazen de sizler çiçek ben bir arı Ama her iki halde bal yapan biziz Benim, milletimin, insanlığın umudu Saçın güzelliklerinizi Cennet çiçeklerim
Sizi gören sanır gamsız, kedersiz Bilmezler ki çocuk; gönlü saf, temiz Binbir derdi çekse de sanki bir deniz Yutar acıları Cennet çiçeklerim.
Eskiden birdim, ama artık binlerim Dallarım uzadı, artık açtı çiçeklerim Ezelden ebede uzandı emellerim Teşekkürler hepinize Cennet çiçeklerim…
Ekrem GÜRGEN | |
|
merve Admin
| Konu: Şiirler Perş. Kas. 27, 2008 10:35 pm | |
| Hattat Mustafa Rakım'a...
küçüklüğünde başlamıştı büyük yazılar yazmaya genç yaşta ise başladı yazı ustalarını zorlamaya orduluydu kendisi ama sanatı için geldi istanbul'a ve hiç durmadan başladı 'hat' yazısı yazmaya azmin elinden hiç bir şey kurtulmaz ya işte o da başardı ve sanatıyla girdi saraya zamanının en ünlü 'hattat'ı oldu ve osmanlı'nın vazgeçilmez sanatçısı oldu osmanlı tuğrasına son şeklini verince daha da ünlendi daha ömrünün sonbaharındayken dilden dile söylendi ve her fani gibi toprakla randevusunu yaptı ama yazılarıyla istanbul'a eşsiz güzellikler kattı ömrü boyunca hep yazı sanatıyla uğraştı böylece ünü sınırları dahi aştı istanbul onun güzel yazılarıyla sevindi bu da yetmedi ismi bir okula verildi...
İbrahim AKÇAY | |
|